Şirin Baba

ŞİRİNLER KÖYÜ PASTASI

MALZEMELER:

Figür yapımı için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
15 damla Dr. Oetker
Jel Renklendirici - Sarı
10 damla Gıda boyası (siyah)
30 damla Dr. Oetker
Jel Renklendirici - Mavi
15 damla Dr. Oetker
Jel Renklendirici - Kırmızı

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
yarım su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 su bardağı dondurulmuş karadut
2-3 yemek kaşığı iri kırılmış fındık

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
25-30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
3 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
3 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

HAZIRLANIŞI:

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşaması için kısa bir süre yoğurun. 2 adet ceviz büyüklüğünde parça ayırın. Kalan hamuru iki eşit parçaya bölün. Küçük parçaların birini sarı, diğerini siyah renklendiriciler ile renklendirin. Ayırdığınız büyük parçalardan birini mavi jel renklendirici ile renklendirin. Renkli şeker hamurları, beyaz şeker hamuru ve jel renklendiriciler ile Şirin figürleri yapın. Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu mikser ile 5 dk. çırpın. Pişirme kağıdı serilmiş 24x24 cm boyutlarındaki kalıba alın, 170°C’ye ısıtılmış fırında 40-45 dk. pişirin. Fırından alın, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Pudingi 2 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Şeker hamurunu paketinden çıkarıp kısa bir süre yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın, kalan şeker hamuruna yeşil jel renklendirici ekleyerek yoğurun. Kalan hamuru 3 eşit parçaya bölün. Bu parçalardan birine sarı, birine de kırmızı jel renklendirici ilave edip yoğurun. Hazırladığınız şeker hamurlarını streç film ile sarın ve bekletin. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Ayrı bir kaba 5 yemek kaşığı alıp buzdolabında bekletin. Kalan krem şantiye pudingi ekleyin ve mikser ile 1-2 dk. çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin, ilk katı servis tabağına alın. Pudingi kenarlarından 1 cm boşluk kalacak şekilde üzerine yayın. Meyveleri sıralayın, fındık kırığı serpin ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Ayırdığınız krem şantiyi ince bir tabaka olacak şekilde pastanın yüzeyine sürün. Buzdolabına alın. Sarı, pembe ve beyaz renkteki hamurları merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 10 mm çapındaki çiçek kalıbı ile çiçek şekilleri çıkarın. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve yeşil renkteki şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında kare şekilde açın. Hamurun üzerine hazırladığınız çiçekleri yerleştirin ve merdane ile hafif bastırarak üzerinden 1-2 kez geçin. Pastanın üzerine alın ve kaplayın. Şirinler köyü konseptinde figürleri yerleştirin ve servis yapın.

Tarifin şablonuna www.droetker.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.